Supervisie

Steeds vaker weten ook collega’s me te vinden voor collegiale intervisie, met de vraag of ik met ze mee wil kijken of om een vraag of dilemma voor te leggen.
Op die verzoeken ga ik graag in, ik vind het fijn en uitdagend om collega’s verder te helpen met hun werk, hun onderzoek.
Want natuurlijk gaan die vragen nooit alleen over het onderwerp, maar juist over hun eigen rol en hoe ze zelf resoneren met het onderwerp.

“Supervisie” verder lezen

Lente-inspiratie-wandeling

natuurcoaching groningen, zelfbewustzijn, persoonlijke groei.

Je merkt het aan van alles, de zon schijnt, de temperatuur stijgt, je ziet vogels met takjes in hun bek om een nieuw nest te bouwen en de kale takken van de struiken en bomen krijgen een groene waas van het uitlopen.

Met de lente ontspruit er veel nieuws. Elke keer weer, en het lijkt alsof het vanzelf gaat. Ik ben bijna jaloers. Want dat lijkt me ideaal, iets nieuws beginnen en dat dat dan vanzelf gaat.

“Lente-inspiratie-wandeling” verder lezen

Growing up

Wij hebben als mensen allemaal iets met elkaar gemeen, we groeien namelijk allemaal op. Maar in welk nest je geboren wordt, in welke omgeving je opgroeit is van grote invloed op je ontwikkeling.
Met deze storybox ‘Growing up’ probeer ik daarover iets los te weken, iets aan te raken.

“Growing up” verder lezen

Uit het Poëziealbum van…

zelfbewustzijn, bewustzijn, persoonlijke groei, rouw, verlies, coach, groningen.
Ik blader in het poëziealbum van mijn moeder, nieuwsgierig naar wat haar familie en vriendinnetjes haar ooit toegewenst hebben. Genietend ook van de vaak prachtige oude handschriften met vulpeninkt en de mooie plaatjes, de opgekrulde bladzijden, de stoffige geur en de gedichtjes, goed verzorgd en sommige rommelig. De woorden voor mijn moeder geschreven, de wensen door haar ontvangen.

“Uit het Poëziealbum van…” verder lezen

Op de leestafel…..Hundertwasser

Op mijn leestafel heb ik graag ter inspiratie boeken liggen. Nu ligt er een boek over Friedensreich Hundertwasser (1929-2000). Wat een bijzonder kunstenaar!

Velen kennen hem wel als de architect van gebouwen en wijken, bijvoorbeeld in Oostenrijk. Hij maakte ook veel schilderijen. Al jong was hij gefascineerd door schilderijen waarop bomen bijna als menselijke gedaanten afgebeeld waren maar ook door schilderijen waarop de schilder als het ware de huid van een gebouw had kunnen treffen, alsof het zacht en aanraakbaar was, zoals Egon Schiele dat kon doen. “Op de leestafel…..Hundertwasser” verder lezen