Lente-inspiratie-wandeling

Je merkt het aan van alles, de zon schijnt, de temperatuur stijgt, je ziet vogels met takjes in hun bek om een nieuw nest te bouwen en de kale takken van de struiken en bomen krijgen een groene waas van het uitlopen.

Met de lente ontspruit er veel nieuws. Elke keer weer, en het lijkt alsof het vanzelf gaat. Ik ben bijna jaloers. Want dat lijkt me ideaal, iets nieuws beginnen en dat dat dan vanzelf gaat.

Bij mij werkt dat helaas niet altijd zo. Als ik iets wil ontwikkelen gaat dat vaak niet helemaal zonder slag of stoot. Om het maar dicht bij huis te houden, neem nou het schrijven van dit blog. Ik wilde iets schrijven over deze lente-inspiratie-wandeling en over de symbolische vergelijking en invloed die de lente heeft op nieuwe plannen. Een goed verhaal, lijkt me. Maar dan komen de stemmetjes: klopt die vergelijking wel helemaal? En heb je dat wel goed op een rijtje? Ben je wel volledig als je erover schrijft? Of erger nog: wie zit daar nou op te wachten?
Als ik maar genoeg van die stemmetjes hoor dan laat ik mijn plan varen en doe ik niets. Dan kan het niet mislukken maar er komt ook geen letter op het web en ik geen stap verder. Terwijl ik het eigenlijk een heel goed plan vind!

Maar er is een keuze

Gelukkig hoef ik mezelf niet echt iets kwalijk te nemen. Ik weet dat mijn brein mij tegenhoudt, die houdt wel van verandering maar het is heel bang voor de pijn van het mislukken.

Doe ik dan maar niets? Nee, dat niet. Want nu ik weet dat mijn brein mij probeert te beschermen weet ik ook dat ik een andere keuze kan maken. Dat ik al die stemmetjes te woord kan staan: Dankjewel voor de waarschuwing en ja, ik vind het wel een goed plan. En ja, het is best een goede vergelijking, nieuwe plannen en de lente. En zo maak ik weer contact met mezelf, met mijn eigen energie en creativiteit. Dat vergt de ene keer wat meer inspanning en aandacht dan de andere, maar het kán.

Dus. Nieuwe plannen.

Die struiken gaan gewoon hun gang. Die botten uit, alsof niets ze in de weg staat. De vogels maken een nest, omdat ze dat gewoon doen. Dat is de natuur, de stroom van energie die zijn weg vindt.

En hoe is dat bij jou? Welke energiestroom leeft er in jou? Heb jij nieuwe plannen? Durf jij iets nieuws te beginnen, een stap voorwaarts te zetten? Je creativiteit vol te omarmen? En hoe zit het met jouw stemmetjes, werken ze een beetje mee of hebben ze alleen maar commentaar?

De lente als creatieve inspiratiebron

Mocht je daar (letterlijk) een stap in willen zetten, in april en mei kun je met mij een ‘lente-inspiratie-wandeling’ maken. We gaan me de wandelschoenen aan naar buiten en gaan jouw wensen omtrent nieuwe of oude plannen bekijken en we laten ons daarbij inspireren door de lente, spiegelen door de natuur. Je komt letterlijk in beweging, zet stappen op jouw ontwikkelpad. Wie weet, ontspruit er zomaar iets vanzelf!

Heb je belangstelling? Laat het me weten door te mailen of te bellen.

Meer weten over Natuurcoaching? Kijk dan even hier.