supervisie

Steeds vaker weten collega’s me te vinden voor collegiale intervisie/supervisie, met de vraag of ik met ze mee wil kijken of om een vraag of dilemma voor te leggen.

Op die verzoeken ga ik graag in, ik vind het fijn en uitdagend om collega’s verder te helpen met hun werk, hun onderzoek.

De vragen waar collega’s mee komen zijn divers, soms over opdrachten, soms over de omgang met een opdrachtgever, of over een cliënt die iets teweeg brengt bij jezelf waardoor de coaching even lastig is of soms ook met een ethische vraag.

Ik geniet van deze gesprekken en hou ervan om met aandacht snel de verdieping in te gaan en tot de kern te komen. We gaan op zoek naar hoe de kwestie of vraag met je resoneert, welke thema’s er spelen en hoe ook jij die misschien wel zo goed kent uit je eigen leven.

Dit onderzoeken maakt veelal al meteen dat er ruimte ontstaat. Soms is dat genoeg om verder te kunnen, soms is er meer nodig. Dat blijkt dan vanzelf en het is aan jou om te kiezen óf en hoe je verder wil.

Locatie

Het is fijn om elkaar life te ontmoeten, maar dit soort gesprekken kunnen zeker in eerste instantie heel goed via zoom. En dat opent perspectief omdat ook collega’s die verder weg wonen makkelijk ‘langs kunnen komen’.

Vind je het leuk om wat reviews te lezen? Die vind je hier.