Supervisie

Steeds vaker weten ook collega’s me te vinden voor collegiale intervisie, met de vraag of ik met ze mee wil kijken of om een vraag of dilemma voor te leggen.
Op die verzoeken ga ik graag in, ik vind het fijn en uitdagend om collega’s verder te helpen met hun werk, hun onderzoek.
Want natuurlijk gaan die vragen nooit alleen over het onderwerp, maar juist over hun eigen rol en hoe ze zelf resoneren met het onderwerp.

Dit soort gesprekken kunnen heel goed via zoom. En dat opent perspectief omdat ook collega’s die verder weg wonen makkelijk ‘langs kunnen komen’.
Zo mocht ik onlangs mijn eerste klant uit België verwelkomen. Hij had een opdracht om workshops over verandering te verzorgen in een bedrijf waar ontslagen zouden gaan vallen. Natuurlijk hadden we het over de inhoud, dat is belangrijk. Maar minstens zo belangrijk was het onderzoek hoe hij zelf met het onderwerp resoneerde, hoe hij zelf het thema verandering kent, de verliezen die bij hem werden aangeraakt en wat dat voor betekenis en invloed zou kunnen hebben op zijn workshops. Dit onderzoek schept ruimte en vertrouwen zodat ook in de workshop ook een belangrijke verdieping kan plaatsvinden.

Ik geniet van dit soort gesprekken, hou ervan om met aandacht de verdieping in te gaan. En dan is het fijn dat een collega dat ook zo ervaart.

Daarom deel ik graag deze mooie review:

‘Ik wil je bij deze heel hartelijk bedanken! Vandaag had ik de workshop over verandering met de tweede groep deelnemers en dat is heel erg goed gelukt!

Dankzij de intervisie met jou heb ik niet alleen inhoudelijk een duidelijker beeld gekregen van hoe ik dit met deze groep mensen wou aanpakken, je hebt me door je vraagstelling ook uitgenodigd om stil te staan bij wat ik hier zelf als facilitator in nodig had. Dankzij de intervisie met jou kon ik echt met zelfvertrouwen deze workshops aanvatten en lukte ik ook in mijn opzet, ondanks het feit dat het de eerste keer was dat ik ‘Workshops in omgaan met verandering’ bij een opdrachtgever opnam.

Dankjewel voor jouw super efficiënte supervisie, die recht naar de essentie ging!’

Hans van Huyk,
coach, trainer en loopbaancoach

Hier kun je meer informatie vinden over supervisie.