De hoofdrolspelers

Dit zijn ze, de hoofdrolspelers van de avond in de Systemische Verkenningsplaats met de verhalentafel. Zij maakten de herinneringen en verhalen los.

Verhalen vertellen

De echte hoofdrolspelers, de deelnemers, werden met ‘de Verhalentafel’ uitgenodigd en geïnspireerd tot het vertellen van verhalen. En echt, iedereen kan verhalen vertellen. Iedereen heeft ze ook, zeer divers en heel persoonlijk.

Deze keer gingen ze onder andere over nieuwe kansen en vertrouwen, breuklijnen en fragmentatie, een onbevangen jeugd, over hoe de liefde weer onvoorwaardelijk kon gaan stromen, plannen voor de toekomst en voornemen tot openheid, vertrouwen en overview.

De verhalentafel is een mooie ingang om te ontdekken wat van waarde is, waar je mag rusten, hoe je verbonden bent, waar je nog wat te doen hebt.

‘Wat een rijkdom!’ reviewde een deelnemer. En dat is het ook, rijkdom aan verhalen en ook rijkdom om ze zo samen te delen. Een verteld verhaal is een gezien verhaal. En een gezien verhaal geeft ruimte.

Systemisch onderzoek

Er was ook gelegenheid om met een opstelling thema’s verder te onderzoeken. Een intense manier om een thema echt te laten landen, waardoor de rol helderder kan worden en het thema gevoeld een plek kan krijgen.

Trouwens, er was ook nog een giraffe, maar die kon ik niet op de foto zetten omdat die even mocht blijven. Om te helpen herinneren, want dat was even nodig.

Wat een rijkdom!

Dat kan ik helemaal maar beamen.