Het penselenmatje van mijn vader…

Al jaren heb ik een pitrieten matje, uit de erfenis van mijn vader. Het is om je penselen in te bewaren, maar gek genoeg zat er geen stoffen voering met vakjes in. Daardoor was het matje eigenlijk niet zo bruikbaar.

Omdat ik zelf telkens meer met mijn kwasten op pad ga zou ik er wel eentje kunnen gebruiken. Nou kost een nieuw compleet matje €4,95, dus ik had makkelijk een nieuwe kunnen kopen. Maar ja, deze is van mijn vader geweest, dus die wil ik gebruiken.
Daarom zelf aan de slag!

Op zoek naar stof om de vakjes van te maken vond ik een zakdoek, ook van mijn vader geweest. De letter K is er op geborduurd. Ik denk trouwens niet dat hij hem ooit gebruikt heeft, want de zakdoek ziet er als nieuw uit. Waarschijnlijk was deze met die letter té mooi om je neus in te snuiten.

Het werd een paar uurtjes prutsen en naaien, best veel werk voor een matje dat je voor €4,95 nieuw kunt aanschaffen. Maar dat kan me uiteraard niet schelen, deze is onbetaalbaar en bovendien ook nergens te koop.
mijn vader zou van mijn knutselarij genoten hebben
Nu ben ik superblij met mijn nieuwe aanwinst, het handige penselenmatje met een verhaal. Mijn vader zou trouwens ook enorm van mijn knutselarij genoten hebben. Als ik de penselen er voor het eerst in stop voel ik hem goedkeurend glimlachend over mijn schouder meekijken.

Zijn matje, zijn zakdoek en ook een beetje zijn talent…