trage vragen

Ik volg een koers die ik niet ken
Ik heb het recht om te verdwalen
Zo kan ik worden wie ik ben

(Stef Bos)

Trage vragen, vragen waarop we niet één, twee, drie een antwoord hebben en die ons desondanks bezighouden: levensvragen, vragen rond het thema zingeving.
Dat zijn niet altijd vragen waarmee je direct naar een coach gaat, misschien vind je het zelfs wel lastig om daar met mensen in je omgeving over te spreken. Toch hebben de meesten van ons die behoefte eigenlijk wel.
Vroeg of laat komen komen we op een punt in ons leven dat we denken: Wat is de kern van mijn bestaan en hoe wil ik daar verder vorm aan geven?

Het kan zijn dat deze vragen je overvallen na een ingrijpende gebeurtenis, maar ook met het klimmen der jaren belanden we allemaal in een andere levensfase. Om verder te gaan kan het dan helpend zijn om in gesprek te gaan met goede vrienden of met iemand die met jou filosoferend en bespiegelend je vragen onderzoekt. Vragen die tijd en ruimte, stilte en rust en misschien verwondering verdienen.

De muzen en ook de natuur zijn een prachtig hulpmiddel om ruimte te geven aan deze ’trage vragen’.  En in die ruimte kan er wellicht een antwoord ontstaan.