natuurcoaching

Een fijne plek om in gesprek te gaan is in de natuur. Zeker in deze tijd waarin de binnenruimte veel beperkingen kent is het fijn om naar buiten te gaan. Maar dat is niet de enige reden.

In de natuur ben je in beweging, je loopt, en beweging in je lijf brengt ook beweging in je denkpatroon en daarmee in je vraagstuk. Maar dat is niet het enige.

In de natuur ben je even helemaal weg van het gewone, kun je makkelijker tot jezelf komen en daardoor met een meer open blik naar je vraag kijken. En ook dat is niet het enige.

De natuur kan een metafoor zijn. De natuur kan ook vragen stellen en antwoorden geven. Hoe dan?

Zie je bijvoorbeeld zo’n knalrode kever op een boom, dan kun je jezelf de vraag stellen. Wat durft hij wat ik niet durf, zo knalrood opzichtig zitten? Stel dat ik daar zo zat, wat gebeurt er dan met me? Wat zegt dat over mij en hoe zou het zijn als ik dat zou leren? Even afhankelijk van je vraag natuurlijk.
Of als je probleem is dat je alleen iets kunt als je het helemaal kunt overzien, misschien neem ik je dan wel mee om te verdwalen in een bos. Wie weet, een mooie oefening waarin je jezelf tegenkomt.

Zo zoek ik samen met jou en de natuur creatieve wegen om tot inzichten te komen.

Dus naar buiten, in beweging, letterlijk en figuurlijk.

Lijkt je dat wat? Heb je een vraag waar je mee aan de slag wil?

Mijn wandelschoenen staan klaar!