balans

Als je het druk hebt op je werk, en ook je persoonlijke omstandigheden vragen veel aandacht kun je het gevoel hebben dat je alleen maar loopt te rennen en te vliegen. Je houdt teveel schoteltjes in de lucht en stel je voor dat er eentje valt! Ondertussen ren je maar door en raak je steeds meer van jezelf verwijderd.
Eigenlijk zie je wel dat je zo niet verder kunt, misschien heb je zelf wel eens gedacht dat je moet oppassen om niet een burn-out te krijgen. Dan ben je echt verder van huis.

Misschien ben je nog op tijd om bij te sturen en in ieder geval op tijd om te vertragen in je leven en die burn-out te voorkomen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je dingen echt anders doen zodat je meer ruimte krijgt en meer rust kunt ervaren?

Het kan lastig zijn om dat helemaal zelf te doen. Gestrest zijn ligt niet alleen aan de omstandigheden, het ligt er ook aan hoe jij met de omstandigheden omgaat. Het kan ook zijn dat oude patronen in je gedrag je parten spelen. Door dit te onderzoeken en kun je je anders gaan verhouden tot alles wat je moet en wat zo belangrijk lijkt.

weer stilte in jezelf ervaren


In begeleiding kunnen we kijken hoe jouw situatie is en wat jij nodig hebt om daar weer meer rust en overzicht in te krijgen. We zoeken samen naar vooruitzichten en onderzoeken welke belemmeringen er in jouw situatie zijn. We gaan oefeningen doen om je meer bewust te worden van je lichaam en gedachten. Je leert weer naar jezelf te luisteren. Hoe lang is het wel niet geleden dat je je eigen innerlijke stilte kon ervaren? Als het je lukt om zo weer in contact te komen met jezelf, je weer ervaart hoe waardevol dat is, dan kun je weer je balans gaan hervinden. 

Ik ondersteun je in het zoeken en het bewandelen van het pad naar een nieuwe balans. We doen dit op een creatieve manier, dat wil zeggen dat we het traject zo afstemmen dat het bij jou past. Misschien met creativiteit, muziek, lichaamswerk of wandelend in de buitenlucht.